more

Gelre Ziekenhuizen

Wij zijn het enige ziekenhuis waarbij we aan Hospital Logistics niet alleen de volledige outsourcing van onze centrale magazijnen toevertrouwd hebben, maar waarbij zij ook de interne logistiek verzorgen op de werkvloer zelf.

 

Op beide locaties (Apeldoorn en Zutphen) zijn een dertigtal medewerkers van HL werkzaam in het interne logistieke proces, waaronder fijndistributie tot op afdelingsniveau. Dagelijks wordt er op beide locaties volgens een afgesproken schema de voorraad gescand. De scanorders voor zowel de voorraad- als de koopartikelen worden door duidelijk herkenbare mensen van Hospital Logistics gedaan en per dag afgeleverd op de twee locaties. Zij vullen de voorraadkasten op de afdelingen aan en staan intussen ook in voor het transport van afval en linnengoed. Ze brengen ook voedingskarren naar de afdelingen, dit allemaal in een zo effectief mogelijk schema”.

 

Deze volledige uitbesteding van de logistiek aan HL heeft een meerwaarde die divers en bijgevolg ook zichtbaar is.
HL heeft een aantal verantwoordelijkheden van ons overgenomen: zo zorgen zij er voor dat er geen artikelen out of date in voorraad liggen, dat de kasten met voorraad schoon en netjes zijn. Rond het hele voorraadbeheer zijn duidelijke afspraken gemaakt en dat is prettig samenwerken.

 

Er is maar één partij verantwoordelijk voor het hele logistieke proces en dat is zeker een meerwaarde. We hebben geen voorraden meer in de ziekenhuizen en de voorraadkosten zijn naar beneden gegaan, zowel in het magazijn als op de twee locaties. Dit logistieke verhaal met HL is een zo effectief mogelijk proces met een partij die de nodige kennis en ervaring heeft op het vlak van goederenlogistiek. We zijn dan ook zeker tevreden over de manier waarop HL aan dienstverlening doet.

De samenwerking tussen Gelre ziekenhuizen en Hospital Logistics is een proces waarin beide partners voortdurend samen zoeken naar verbeteringen. Het contactmanagement is erg belangrijk.


Er kan op elk moment bijgestuurd worden dankzij het regelmatig contact en overleg dat we onderhouden met HL. Stap per stap brengen we continu verbeteringen aan in de hele keten van de logistiek. Zo hebben we de afgelopen jaren de voorraad op locatie geoptimaliseerd, zijn we door meer te scannen ook meer aan echt voorraadbeheer gaan doen. Zo staat HL nu in voor de infuusstoffen van de apotheek  en zal  in de nabije toekomst via een doeltreffend proces de voorraad van labo-artikelen overgenomen worden door HL. Het einde is dus zeker nog niet zicht, er blijven altijd wel verbeterpunten. Het blijft een proces van bijslijpen, samen moet je het avontuur aangaan. Dat samenspel opzoeken, lukt momenteel aardig. 

 

Nicole Poldervaart
Hoofd Inkoop en Logistiek
Gelre Ziekenhuizen, Apeldoorn, Nederland

Hoe kunnen wij je helpen met jouw logistieke organisatie? Contacteer ons, vrijblijvend.