more

Enkele realisaties

Wij beheren en beheersen de complexe goederenstromen in de Hospital en de Residential Care. Onze kerntaak is het bevoorraden van diverse locaties van een zorginstellig vertrekkende vanuit één van onze 6 Medische Distributie Centra in België en Nederland tot op afdelingsniveau bij onze klanten. Ondek hieronder een paar getuigenissen uit de praktijk.

Residential Care

 • OCMW HoogstratenWe hadden er op voorhand goed over nagedacht. De OCMW-secretaris was ervan overtuigd dat het beheer van de voorraad op een heel andere manier diende te gebeuren. We zijn als woonzorgcentrum van het OCMW steeds bezorgd geweest over het structureel aanpakken van het voorraadbeheer. Hospital Logistics heeft ons van bij de opstart prima begeleid, we houden er nu met zijn allen een erg gerust en goed gevoel aan over.
  Bekijk de case in detail

Hospital Care

 • UZ LeuvenGoederenlogistiek in de zorgsector vraagt een aparte invalshoek die je niet vindt bij een klassieke logistieke partner. Bij Hospital Logistics zijn ze vertrouwd met de specifieke situaties van een ziekenhuis.
  Bekijk de case in detail
 • Imeldaziekenhuis BonheidenTijdens ons maandelijks overleg bespreken we lopende issues en wordt de operationele werking telkens bijgestuurd. Je ziet echt dat HL een langetermijnvisie heeft voor ons ziekenhuis. Daarnaast hebben ze heel wat ervaring in de zorgsector.
  Bekijk de case in detail
 • EMMAUS ZoerselZij doen niet alleen de bestellingen, maar prefinancieren ook de voorraad: daar is Hospital Logistics redelijk uniek in. Wij betalen pas als de goederen ook effectief geleverd worden aan onze zorginstelling.
  Bekijk de case in detail
 • CHC LiègeIedere zorgverlener krijgt nu bij ons de waarborg dat als hij het opslaglokaal opent op zijn afdeling, hij ook de producten vindt die hij nodig heeft. De bevoorrading gebeurt nu door een apart logistiek team zodat hij zich volledig kan toeleggen op zijn taak van zorg voor de patiënt. Dat is één van de vele zichtbare verbeteringen sinds onze samenwerking met Hospital Logistics.
  Bekijk de case in detail
 • Gelre ZiekenhuizenWij zijn het enige ziekenhuis waarbij we aan Hospital Logistics niet alleen de volledige outsourcing van onze centrale magazijnen toevertrouwd hebben, maar waarbij zij ook de interne logistiek verzorgen op de werkvloer zelf
  Bekijk de case in detail

Pharma Care

 • AZ AlmaOm medicatiefouten in de zorgverstrekking te vermijden, is het opzetten van een gesloten circuit of ‘closed loop’ voor medicatiedistributie - van de bulkgoederen geleverd aan de apotheek tot de toediening aan het bed van de patiënt – theoretisch gezien de meest veilige oplossing.
  Bekijk de case in detail

Hoe kunnen wij je helpen met jouw logistieke organisatie? Contacteer ons, vrijblijvend.