more

Residential Care

Minder logistieke zorgen, meer tijd voor zorg !

 

Verpleeg- en verzorgingstehuizen en woonzorgcentra ontwikkelen een ‘andere kijk’ op zorg : zelfbepalend zorgbehoevend zijn, autonomie bewaren, kleinschalig wonen of langer in de thuisomgeving blijven…

Hospital Logistics biedt een grote toegevoegde waarde aan deze verschuiving van intra- naar extramurale zorg.

Voor dit menselijk model met aangepaste medische zorg implementeert Hospital Logistics een totaalconcept en dit samen met de klant.
Dit totaalconcept bestaat uit een systeem van KANBAN met belevering van verbruiksgoederen: de voorraad is volledig afgestemd op het verbruik van de verzorgingsafdeling.

Verpleeg- en verzorgingstehuizen en woonzorgcentra ontwikkelen een ‘andere kijk’ op zorg : zelfbepalend zorgbehoevend zijn, autonomie bewaren, kleinschalig wonen of langer in de thuisomgeving blijven…

  • Dit omvat de installatie van het voorraadbeheer- en bestelsysteem KANBAN, de levering van verbruiksgoederen, een bundeling van goederenstromen per locatie en het aanbieden van een uitgebreide “Productcatalogus voor Zorginstellingen”.
     
  • Elk product krijgt een specifieke stockageplaats, met een ‘grijpvak’ en een ‘voorraadvak’, voorzien van een plaatje met alle logistieke gegevens van het artikel en een opvallend gekleurde sticker.
     
  • Als het ‘grijpvak’ leeg is, draait de gebruiker het plaatje om. Zo kan de logistiek medewerker die komt scannen duidelijk zien welk artikel moet besteld worden.
     
  • Na het scannen van het plaatje, verplaatst hij de resterende voorraad van het ‘voorraadvak’ naar het ‘grijpvak’.

 

Het totaalconcept van Hospital Logistics is volledig “lean” en biedt meteen een meerwaarde voor de optimalisatie van de dagelijkse interne werking van uw zorginstelling.

Ter aanvulling van dit bestelsysteem stelt Hospital Logistics ook een webshop ter beschikking voor de bestelling van niet courante artikelen en/of de bevoorrading van kleinere afdelingen.

Hoe kunnen wij je helpen met jouw logistieke organisatie? Contacteer ons, vrijblijvend.